Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

На 03.06.2022г., во Куманово во организација на Центар за интеркултурен дијалог, а во рамки на проектот “Младите против насилство”, се одржа третата и последна работилница за “Активно учество”. Како во Струга и Скопје, така и младите и граѓанските организации од Куманово активно се вклучија во работилницата, дадоа свој придонес, но и научија за нивните младински права и политики, начини и методи на учество во креирањето и носењето на одлуки за млади и пошироко. Младите и ГО имаат потреба од градење на своите капацитети и вештини, сакаат да бидат слушнати и информирани, за да можат полесно да учествуваат во процесите за креирање на заедницата.

iep-admin
Author: iep-admin


Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.