Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Завршија трите состаноци за Стратешко планирање на Платформата ,,Младите против насилство”  за 2024-2025

Платформата “Младите против насилство”, спроведе три - еднодневни состаноци со граѓанските организации – членки каде што се идентификуваа и приоретизираа клучните области од значење за Платформата, се анализираа јаките и слаби страни, можностите,…

Read more

Повик за пријава на учесници на младински натпревар за најдобри идеи за развој на заедницата

Проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)“, кој се спроведува од страна на Иницијатива за Европска Перспектива од Скопје како ко-ординатор на проектот во партнерство со…

Read more

Успешно спроведени 3те меѓуопштински работилници за млади и граѓански организаци

Во рамки на проектот „Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” беа спроведени меѓуопштински работилници за млади и граѓански организаци на тема: меѓукултурна соработка, социоекономски развој и…

Read more

Повик за пријавување на работилници

Платформата “Младите против насилство” организира 3-тридневни меѓуопштински работилници (од градовите Скопје, Куманово, Струга и други) на теми: меѓукултурна соработка, социо-економски развој и (дигитална) медиумска писменост. Целта на работилниците е здружување на различни групи…

Read more

Одржан првиот состанок со новите членови на УО и членките на Платформата

Одржан првиот состанок со новите членови на УО и членките на Платформата, а воедно и прв во оваа година. Клучни теми кои беа опфатени на состанокот: Реализација на Програмата за работа на Платформата…

Read more

Самообразование, волонтирање и социјални иновации – иднината на младите

Самообразование, волонтирање и социјални иновации – иднината на младите Проектот, заедно со средношколците и младите од Скопје, Куманово и Струга го финализираше 6-от и последен модул за јакнење на нивните капацитетите. Овој модул…

Read more

Медиумска писменост, лажни вести и онлајн демократија

Средношколците од училишта во Струга, Куманово и Скопје учествуваа на обука на која имаа можност да научат за концептот на медиумска писменост, лажните вести, дезинформациите и онлајн демократијата, и како традиционалните и социјалните…

Read more

Едукативната работилница за конструктивно решавање на конфликти

Во периодот октомври - ноември се реализираа едукативни работилници со кои се опфатија младите од Струга, Куманово и Скопје. Темата на едукативната работилница беше ,,Конструктивно решавање на конфликти како нов наратив во мултикултурните…

Read more

Избрани новите членови на УО на Платформата “Младите против насилство”

На заеднички состанок членките на Платформата ги избраа новите членови на Управен одбор. За Претседавач на Платформата беше избрана сара Чучуљ, претставник од Здружението на инвалиди ШПРЕСА од Скопје. Освен Претседавач, од редовите…

Read more

Започнаа да се реализираат работилниците од 3-от модул на тема Интеркултурни компетенции

Во рамки на проектот Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилството), се одржа едукативна работилница на тема: Интеркултурни компетенции на младите, рушење на стереотипи и предрасуди кон…

Read more

Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2023.

All Rights Reserved.