Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Самообразование, волонтирање и социјални иновации – иднината на младите

Проектот, заедно со средношколците и младите од Скопје, Куманово и Струга го финализираше 6-от и последен модул за јакнење на нивните капацитетите. Овој модул имаше за цел поттикнување на само-иницијативноста на младите и нивна ангажираност во адресирање на проблемите кои директно ги засегаат, преку:

  • Развивање на свест кај младите од потребата од вклучување во волонтерство и самообразование како пат кон поттикнување на нови иновативни решенија на старите предизвици во заедницата (социјални иновации).
  • Поттикнување на учество/мотивација за вклучување во иницијативи кои се посветени на подобрување на животот во заедницата.
  • Развивање на вештини за истражување, анализа и презентирање на општествени проблеми и нивни решенија кои се иновативни за групите, контекстот и проблемот.
  • Развивање на позитивни ставови кон волонтирање и само-учење на младите како пат кон нови социјални иновации.
iep-admin
Author: iep-admin


Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.