Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Средношколците од училишта во Струга, Куманово и Скопје учествуваа на обука на која имаа можност да научат за концептот на медиумска писменост, лажните вести, дезинформациите и онлајн демократијата, и како традиционалните и социјалните медиуми се користат за спротивставување на овие феномени, но како и се злоупотребуваат. Учениците активно учествува во работата во групи и развија плодна дискусија.

Спроведувањето на обуката за ,,Медиумска писменост, дезинформации (лажни вести) и онлајн демократија” е во рамки на проектот Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилството).

iep-admin
Author: iep-admin


Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.