Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Во периодот октомври – ноември се реализираа едукативни работилници со кои се опфатија младите од Струга, Куманово и Скопје. Темата на едукативната работилница беше ,,Конструктивно решавање на конфликти како нов наратив во мултикултурните општества”.

Преку работилницата беа зајакнати знаењето и вештините на младите за конструктивно решавање на конфликти, а кои пак, ќе придонесат за воспоставување на  подобрена комуникација, разбирање и соживот во мултикултурните општества.

iep-admin
Author: iep-admin


Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.