Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Стратешки план на Платформата ,,Младите против насилство” 2024-2025

Членките на Платформата ,,Младите против насилство” активно се вклучија во процесот на консултации за развој на Стратешкиот план и со тоа придонесоа кон изработка на ,,Стратешки план на Платформата за граѓанско образование на…

Прирачник за млади гласачи

Секој од нас постојано започнува нови и важни поглавја во текот на својот живот. Потребата од прифаќање на циклусот на промени и постојаното приспособување се основата на функционирањето и успехот на секој човек.…

Студија за млади на Северна Македонија 2018/2019

Фондацијата Фридрих Еберт во 2013 година ја спроведе првата национална студија за млади во Македонија, со цел да ги измери, опише и објасни главните ставови на македонската млада популација, во однос на општеството,…

Краток водич за градење капацитети за борба против насилниот екстремизам

Во рамки на тренингот на тема Насилен екстремизам, наменет за членките во платформата Младите против насилство, кој што беше реализиран во месец јули 2021г., како резултат од активноста беше подготвен краток документ од…

Прирачник за спроведување кампањи против гласини

Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 од Битола-членка во Платформата, издаде Прирачник за спроведување кампањи против гласини (преземи). Целта на Прирачникот е да понуди ресурси и да помогне во креирање и спроведување…

Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.