Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 од Битола-членка во Платформата, издаде Прирачник за спроведување кампањи против гласини (преземи).

Целта на Прирачникот е да понуди ресурси и да помогне во креирање и спроведување на стратегии, односно кампањи против гласини. Овој прирачник дава простор секој град, организација, граѓанин да го прилагоди на својот контекст и на специфични околности и да одлучи за своите приоритети и цели.

Прирачникот е издаден во рамки на проектот „Кампања против гласини: Гласно сокаче – Будно чикмаче“, поддржана од Советот на Европа преку Европската младинска фондација.

iep-admin
Author: iep-admin


Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.