Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Мултикултурализам и радикализација: Нови пристапи кон старите проблеми

Досегашни спроведени активности и резултати од прокетот  „Мултикултурализам и радикализација: Нови пристапи кон старите проблеми“ спроведуван од Нексус Цивил Концеп во партнерство со Хоризон Цивитас и ЗРА Аква, a со поддршка на Цивика…

Read more

(Локално) Младинско учество е важно

Група средношколци од Струга имаа можност да научат што е тоа радикализам, неговите појавни облици, како да го препознаат и како да се превенира во рамките на локалната заедница.  Оваа активност е дел…

Read more

Потпишан меморандум за спречување на насилството и екстремизмот меѓу младите

Претставници на проектот „Платформа за граѓанско образование за млади за борба против радикализација (Младите против насилство) потпишаа Меморандуми за соработка со Националниот комитет за спречување насилен екстремизам и борба против тероризмот, Агенција за…

Read more

Преку меморандум, воспоставена соработката и во Куманово

На 13.12.2021г. во Куманово беше потпишан Меморандум за соработка во рамки на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)”, помеѓу проектните партнери и средните училишта “Перо…

Read more

Соработка за општество отпорно на радикални наративни и говор на омраза

Желбата за обезбедување подобри услови за живот и развој на младите, обезбедување стабилно општество отпорно на радикални наративи и говор на омраза, како и промоција на позитивните вредности за изградба на психофизички здрава…

Read more

Формиран Управен одбор на Платформата “Младите против насилство”

Платформата „Младите против насилство“ доби три дополнителни членови на Управниот одбор од редот на организации – членки на оваа платформа. Беа избрани дополнителните членови Драгана Костевска – основач и претседател на здружението Жртва…

Read more

Заврши и третата обука за градење на капацитетите на граѓанските организации – членки во платформата Младите против насилство

Во рамки на проектот “Младите против насилство”, беше спроведена дводневна обука за  јакнење на капацитетите на граѓанските организации-членки во платформата, за фацилитација на меѓу-секторско партнерство. Целта е да се обучат граѓанските организации, членови…

Read more

Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2023.

All Rights Reserved.