Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Трет состанок на Платформата, во рамките на „Платформа за  граѓанска едукација на млади“

Се одржа и третиот од серијата состаноци на Платформата, во рамките на проектот „Платформа за  граѓанска едукација на млади за борба против радикализацијата (Младите против насилство)“. Центар за интеркултурен дијалог од Куманово, беше…

Read more

имплементација на работилниците од вториот модул “Екстремизам”

Продолжуваме со вториот модул “Екстремизам “, во рамки на активноста за зајакнување на капацитетите на младите и граѓанските организации. На 24.06.2022г. во Струга беше одржана првата работилница со младите претставници на членките во…

Read more

Работилница за превенција од сајбер насилство

Иницијатива за европска перспектива како водечки партнер на проектот "Младите против насилство" и постојана членка на Платформата, во рамки на своето пошироко делување го спроведува и проектот "Препознај и превенирај сајбер насилство" кој…

Read more

Заврши и третата работилница за “Активно учество” во Куманово

На 03.06.2022г., во Куманово во организација на Центар за интеркултурен дијалог, а во рамки на проектот “Младите против насилство”, се одржа третата и последна работилница за “Активно учество”. Како во Струга и Скопје,…

Read more

Работилница за активно учество на младите во заедницата

На 31.05.2022г. во Скопје, беше спроведена и втората работилница за млади на тема “Активно учество”, во рамки на проектот Младите против насилство. Работилницата e наменета за млади, односно учество земаа учениците од скопските…

Read more

Започнаа работилниците за млади за интеркултурна, социо-економска и медиумска писменост

Првата работилница на тема "Активно учество" се одржа во Струга на 26ти мај. Работилниците ќе придонесат во зајакнувањето на капацитетите на младите, нивна едукација и градење на нивната самодоверба, одбегнувајќи го негативното влијание…

Read more

Завршен настан на МОФ клубот Учиме Право во Струга

Во рамки на организацијата Аква од Струга, партнер во проектот “Младите против насилство”, на 14.05.2022 година, како завршен настан на МОФ клуботУчиме Право во Струга, за учебната 2021/22 година  беа одржани две симулации на главна расправа од кривична постапка…

Read more

Состанок на проектот Transcontinental MediaActive Youth: Africa on Board во Каиро

Минатата недела, партнерската организација во рамки на проектот Младите против насилство, Центар за интеркултурен дијалог од Куманово, со свои претставници, присуствуваше на Почетниот состанок на проектот Transcontinental MediaActive Youth: Africa on Board во…

Read more

Настани за вмрежување во Тетово и Струга во рамките на проектот “(Локално) Младинско учество е важно“

Во април продолживме со настаните за вмрежување за формирање младински центри, како дел од проектот „(Локално) Младинско учество е важно“. Два настани за вмрежување беа организирани во Тетово и Струга. Настанот за вмрежување…

Read more

Информации за проектот “Green Monitor”

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) во наредните 10 месеци ќе го спроведува проектот „Green Monitor“ преку кој ќе се промовираат серија на активно кои ќе придонесат за подигнување на еколошката свест, афирмирање зелени…

Read more

Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2023.

All Rights Reserved.