Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Група средношколци од Струга имаа можност да научат што е тоа радикализам, неговите појавни облици, како да го препознаат и како да се превенира во рамките на локалната заедница. 

Оваа активност е дел од проектот ” Мултикултурализам и радикализација: нови пристапи кон старите проблеми”. Проектот го спроведуваат: Здружение Аква од Струга, Нексус Цивил Концепт од Скопје и Хоризонт Цивитас од Скопје, истиот е поддржан од Цивика Мобилитас. 

iep-admin
Author: iep-admin


Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.