Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Започнаа работилниците за млади за интеркултурна, социо-економска и медиумска писменост

Првата работилница на тема "Активно учество" се одржа во Струга на 26ти мај. Работилниците ќе придонесат во зајакнувањето на капацитетите на младите, нивна едукација и градење на нивната самодоверба, одбегнувајќи го негативното влијание…

Read more

(Локално) Младинско учество е важно

Група средношколци од Струга имаа можност да научат што е тоа радикализам, неговите појавни облици, како да го препознаат и како да се превенира во рамките на локалната заедница.  Оваа активност е дел…

Read more

Потпишан меморандум за спречување на насилството и екстремизмот меѓу младите

Претставници на проектот „Платформа за граѓанско образование за млади за борба против радикализација (Младите против насилство) потпишаа Меморандуми за соработка со Националниот комитет за спречување насилен екстремизам и борба против тероризмот, Агенција за…

Read more

Преку меморандум, воспоставена соработката и во Куманово

На 13.12.2021г. во Куманово беше потпишан Меморандум за соработка во рамки на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)”, помеѓу проектните партнери и средните училишта “Перо…

Read more

Соработка за општество отпорно на радикални наративни и говор на омраза

Желбата за обезбедување подобри услови за живот и развој на младите, обезбедување стабилно општество отпорно на радикални наративи и говор на омраза, како и промоција на позитивните вредности за изградба на психофизички здрава…

Read more

Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.