Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Në kuadër të projektit “Platforma për edukimin qytetar të të rinjve për të luftuar radikalizimin (Të rinjtë kundër dhunës)” u mbajt Konferenca për prezantimin dhe përzgjedhjen e ideve më të mira për zhvillimin e komunitetit. Në konferencë u mbajt edhe gara për të rinj, qëllimi i së cilës ishte promovimi i iniciativave për zhvillimin e komunitetit në të cilin jetojnë dhe punojnë të rinjtë, si dhe nxitja e tyre për të qenë qytetarë aktivë në jetën shoqërore. Nga gjashtë ide, tre më të mirat u zgjodhën për zhvillimin e komunitetit (nga Komisioni). Vendin e parë e fitoi ideja “Drim blej – Bli me strums nga Struga” e ekipit nga Struga, vendin e dytë e fitoi ekipi “Konekt” nga Kumanova dhe vendin e tretë ekipi “CareTalk” nga Kumanova. Ishin gjithsej 16 pjesëmarrës, të ndarë në 6 grupe, të cilët paraprakisht i përgatitën idetë e tyre përmes një procesi mentorimi.

Në këtë ngjarje morën pjesë të rinjtë, përfaqësues nga BE-ja, mediat, si dhe Koordinatori Nacional për Parandalimin e Ekstremizmit të Dhunshëm dhe Luftën kundër Terrorizmit, Zlatko Apostoloski, përfaqësues nga Agjencia për Rini dhe Sport, Naim Ilyazi, Rinia Zyrtari në Komunën e Kumanovës, Martin Krstiq, kryesuesja e parë e Platformës “Rinia kundër dhunës”, Dragana Kostevska dhe anëtari i bordit të drejtorëve të Platformës “Rinia kundër dhunës”, Nikolla Veselinov.

iep-admin
Author: iep-admin


Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.