Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Здружение за поддршка на идентификувани и потенцијални ранливи групи ЖРТВА Охрид, спроведува проект „Рехабилитација на жени затворенички“, во КПД Идризово. Имено, во рамките на проектот се спроведени 10 теоретски работилници и 10 јога сеанси. Меѓу другото, за успешноста на самиот проект освен постигнувањето на претходно поставените цели, говори и фактот дека жените беа одушевени од начинот на работа, при што изразија желба за понатамошна примена на јога вежби. Затоа ЖРТВА во соработка со Управа за извршување на санкции на Република Северна Македонија, а финансиски поддржано од Цивика мобилитас, ги донираше подлогите за вежбање. 

Активностите од овој проект придонесоа до подобрување на психофизичкото здравје на жените затворенички во насока на нивна ресоцијализација и успешна реинтеграција во општеството.

iep-admin
Author: iep-admin


Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.