Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Самообразование, волонтирање и социјални иновации – иднината на младите

Самообразование, волонтирање и социјални иновации – иднината на младите Проектот, заедно со средношколците и младите од Скопје, Куманово и Струга го финализираше 6-от и последен модул за јакнење на нивните капацитетите. Овој модул…

Read more

Медиумска писменост, лажни вести и онлајн демократија

Средношколците од училишта во Струга, Куманово и Скопје учествуваа на обука на која имаа можност да научат за концептот на медиумска писменост, лажните вести, дезинформациите и онлајн демократијата, и како традиционалните и социјалните…

Read more

Едукативната работилница за конструктивно решавање на конфликти

Во периодот октомври - ноември се реализираа едукативни работилници со кои се опфатија младите од Струга, Куманово и Скопје. Темата на едукативната работилница беше ,,Конструктивно решавање на конфликти како нов наратив во мултикултурните…

Read more

Избрани новите членови на УО на Платформата “Младите против насилство”

На заеднички состанок членките на Платформата ги избраа новите членови на Управен одбор. За Претседавач на Платформата беше избрана сара Чучуљ, претставник од Здружението на инвалиди ШПРЕСА од Скопје. Освен Претседавач, од редовите…

Read more

Започнаа да се реализираат работилниците од 3-от модул на тема Интеркултурни компетенции

Во рамки на проектот Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилството), се одржа едукативна работилница на тема: Интеркултурни компетенции на младите, рушење на стереотипи и предрасуди кон…

Read more

Трет состанок на Платформата, во рамките на „Платформа за  граѓанска едукација на млади“

Се одржа и третиот од серијата состаноци на Платформата, во рамките на проектот „Платформа за  граѓанска едукација на млади за борба против радикализацијата (Младите против насилство)“. Центар за интеркултурен дијалог од Куманово, беше…

Read more

имплементација на работилниците од вториот модул “Екстремизам”

Продолжуваме со вториот модул “Екстремизам “, во рамки на активноста за зајакнување на капацитетите на младите и граѓанските организации. На 24.06.2022г. во Струга беше одржана првата работилница со младите претставници на членките во…

Read more

Работилница за превенција од сајбер насилство

Иницијатива за европска перспектива како водечки партнер на проектот "Младите против насилство" и постојана членка на Платформата, во рамки на своето пошироко делување го спроведува и проектот "Препознај и превенирај сајбер насилство" кој…

Read more

Заврши и третата работилница за “Активно учество” во Куманово

На 03.06.2022г., во Куманово во организација на Центар за интеркултурен дијалог, а во рамки на проектот “Младите против насилство”, се одржа третата и последна работилница за “Активно учество”. Како во Струга и Скопје,…

Read more

Работилница за активно учество на младите во заедницата

На 31.05.2022г. во Скопје, беше спроведена и втората работилница за млади на тема “Активно учество”, во рамки на проектот Младите против насилство. Работилницата e наменета за млади, односно учество земаа учениците од скопските…

Read more

Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.