Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Започнаа работилниците за млади за интеркултурна, социо-економска и медиумска писменост

Првата работилница на тема "Активно учество" се одржа во Струга на 26ти мај. Работилниците ќе придонесат во зајакнувањето на капацитетите на младите, нивна едукација и градење на нивната самодоверба, одбегнувајќи го негативното влијание…

Read more

Завршен настан на МОФ клубот Учиме Право во Струга

Во рамки на организацијата Аква од Струга, партнер во проектот “Младите против насилство”, на 14.05.2022 година, како завршен настан на МОФ клуботУчиме Право во Струга, за учебната 2021/22 година  беа одржани две симулации на главна расправа од кривична постапка…

Read more

Состанок на проектот Transcontinental MediaActive Youth: Africa on Board во Каиро

Минатата недела, партнерската организација во рамки на проектот Младите против насилство, Центар за интеркултурен дијалог од Куманово, со свои претставници, присуствуваше на Почетниот состанок на проектот Transcontinental MediaActive Youth: Africa on Board во…

Read more

Настани за вмрежување во Тетово и Струга во рамките на проектот “(Локално) Младинско учество е важно“

Во април продолживме со настаните за вмрежување за формирање младински центри, како дел од проектот „(Локално) Младинско учество е важно“. Два настани за вмрежување беа организирани во Тетово и Струга. Настанот за вмрежување…

Read more

Информации за проектот “Green Monitor”

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) во наредните 10 месеци ќе го спроведува проектот „Green Monitor“ преку кој ќе се промовираат серија на активно кои ќе придонесат за подигнување на еколошката свест, афирмирање зелени…

Read more

Како можат општините да бидат младински пријателски општини?

Нами Исаки и Ивана Стојчевска учествуваа на меѓународната конференција  „КАКО МОЖАТ ОПШТИНИТЕ ДА БИДАТ МЛАДИНСКИ ПРИЈАТЕЛСКИ ОПШТИНИ?  во Краков, Полска која се одржа од 08 до 10 март 2022 година. На конференцијата тие…

Read more

Годишна Конвенција, по повод пет годишнината од основањето на ЦБИ

Со особено задоволство ја споделуваме со Вас најавата за Годишна Конвенција, која ќе се одржи на 21ви Мај, по повод пет годишнината од основањето на Центар за безбедносни истражувања (ЦБИ), истовремено членка на…

Read more

Мултикултурализам и радикализација: Нови пристапи кон старите проблеми

Досегашни спроведени активности и резултати од прокетот  „Мултикултурализам и радикализација: Нови пристапи кон старите проблеми“ спроведуван од Нексус Цивил Концеп во партнерство со Хоризон Цивитас и ЗРА Аква, a со поддршка на Цивика…

Read more

Оваа веб-страница е креирана и се одржува со финансиска поддршка на Европската Унија. Нејзината содржина е единствена одговорност на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)” и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

IEP © 2024.

All Rights Reserved.